backpacking-trip-thailand-kanchanaburi-erawan-national-park-2015-cheqeem-cover-blog

Backpacking Trip Thailand: Erawan National Park

Salam pembaca, Hari ke-4.. Misi kita orang pada hari ini ialah untuk menjejak 3 tarikan menarik yang terdapat di Kanchanburi. Iaitu air terjun 7 tingkat di Erawan National Park, Death Railway Station dan River Kwai Bridge. Guesthouse yang kami tinggal ada menyediakan pakej tersebut dengan bayaran 1040bhat seorang termasuk kos pengangkutan pergi dan balik, tiket […]

backpacking-trip-thailand-dari-bangkok-ke-kanchanaburi-2015-cover-blog-cheqeem

Backpacking Trip Thailand: Bangkok – Kanchanaburi

Salam, Bersambung lagi.. Hari ke-3 Ada yang terlepas entri sebelum nie? Boleh klik link kat bawah ni. Entri 1: Backpacking Trip Thailand: Dari KL Sentral – Hat Yai Entri 2: Backpacking Trip Thailand: Dari Hat Yai – Bangkok Banyak kedai yang tutup sebab kita orang sampai sana cuti tahun baru. Rancangan untuk melihat bunga matahari […]

Backpacking Trip Thailand: Dari KL Sentral – Hat Yai

Salam pembaca, Ini adalah sambungan entri backpacking trip ke Thailand. Hari pertama: KL Sentral – Hatyai. Pukul 7.00 malam saya dan suami bergerak dari rumah menuju ke stesen komuter Batu 3. Oleh kerana jarak dari rumah dan stesen komuter dekat, kita orang cuma jalan kaki sahaja. Dalam pukul 8.30 malam kita orang dah sampai di […]

cover-blog-backpacking-trip-thailand-hatyai-bangkok-kanchanaburi-lop-buri

Backpacking Trip: Hat Yai, Bangkok, Kanchanaburi dan Lop Buri

Salam pembaca, Perancangan untuk pergi ke Thailand melalui pengangkutan darat dengan menaiki keretapi akhirnya berjaya dilaksanakan tahun ni. Berbulan-bulan juga lah cari maklumat melalui blog. Nak buat trip bajet macam ni lah. Kena cari maklumat all out. Antaranya jadual keretapi Malaysia dan Thailand, tempat penginapan yang murah dan berbaloi, pengangkutan dari satu lokasi ke satu […]