Part 1: Coretan Larian Sepanjang 2015

Salam pembaca, Sedar tak sedar dah 11 bulan berlalu. Rasa macam sekejap jer kan. Bila dikenang semula acara larian yang saya masuk tahun ni agak banyak jugak berbanding tahun lepas. Bertambah lagi koleksi medal dan baju dri-Fit. Hehehe… Dan setiap acara larian pula ada ceritanya. Ada yang pahit, ada yang manis, ada yang suka, ada […]

backpacking-trip-thailand-ladang-bunga-matahari-terbesar-lopburi-2015-cover

Backpacking Trip Thailand: Ladang Bunga Matahari Lop Buri

Salam pembaca, Sambungan daripada entri Death Railway dan River Kwai Bridge Misi Bunga Matahari Perjalanan kita orang diteruskan seawal jam 3 pagi. Kali ni kita orang pulang semula ke Bangkok menaiki minibas a.k.a van yang telah diuruskan oleh pihak guest house. Kenapa kita orang gerak sesubuh hari dikala semua orang tengah lena diulit intan? Ini […]

Report Gambar Disalah Guna Dalam Akaun Google+

Salam pembaca, Gambar teman kena curi!!!!! Siapa pernah kena macam nie? Gambar peribadi kita ada orang lain guna untuk tujuan lain. Mesti ramai rakan blogger yang pernah kena kan. Tak sangka plak kali ni giliran saya yang kena. Aduuuuhhhhh….. Nasib baik rakan blogger Khir Khalid cepat-cepat mesej suami saya pasal perkara ni. Dia ternampak ada […]

backpacking-trip-thailand-kanchanaburi-death-railway-river-kwai-bridge-cover

Backpacking Trip Thailand: Death Railway dan River Kwai Bridge

Death Railway dan River Kwai Bridge Selepas menjejak air terjun di Erawan National Park, kita orang terus gerak menuju ke Death Railway. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 1 jam lebih. Agak lama juga untuk sampai ke sini. Kalau pada awal pagi cuaca agak sejuk, tetapi selepas tengah hari cuaca mula panas dan terik. Tapi kita […]

backpacking-trip-thailand-kanchanaburi-erawan-national-park-2015-cheqeem-cover-blog

Backpacking Trip Thailand: Erawan National Park

Salam pembaca, Hari ke-4.. Misi kita orang pada hari ini ialah untuk menjejak 3 tarikan menarik yang terdapat di Kanchanburi. Iaitu air terjun 7 tingkat di Erawan National Park, Death Railway Station dan River Kwai Bridge. Guesthouse yang kami tinggal ada menyediakan pakej tersebut dengan bayaran 1040bhat seorang termasuk kos pengangkutan pergi dan balik, tiket […]

pusat-rawatan-spa-dewi-ayu-spa-sri-hartamas-cover-blog-cheq-eem-1

Bestnya Bila Ada Orang Sponsor Di Dewi Ayu Spa

Salam pembaca, Bertuahnya badan bila ada orang sudi nak sponsor manjakan diri di pusat spa. Itulah untungnya dapat kawan yang awesome. Ekekeke.. Alkisahnya bulan 5 hari tu saya dan Athin berpeluang dapat memanjakan diri di spa. Masa Feesyam (sekarang suami Athin) mesej mintak saya temankan Athin pergi ke spa terkejut juga. Lebih terkejut bila dia […]