backpacking-trip-thailand-dari-bangkok-ke-kanchanaburi-2015-cover-blog-cheqeem

Backpacking Trip Thailand: Bangkok – Kanchanaburi

Salam, Bersambung lagi.. Hari ke-3 Ada yang terlepas entri sebelum nie? Boleh klik link kat bawah ni. Entri 1: Backpacking Trip Thailand: Dari KL Sentral – Hat Yai Entri 2: Backpacking Trip Thailand: Dari Hat Yai – Bangkok Banyak kedai yang tutup sebab kita orang sampai sana cuti tahun baru. Rancangan untuk melihat bunga matahari […]

Backpacking Trip Thailand: Dari Hat Yai – Bangkok

Salam pembaca, Ini adalah sambungan entri backpacking trip ke Thailand Hari ke dua: Hat Yai – Bangkok Selepas dekat 2 jam menunggu di stesen keretapi, akhirnya kita orang bertolak menaiki keretapi no 42 dari Hat Yai ke Bangkok jam pada 6.10 petang. Kita orang beli tiket keretapi jenis 2nd class air-cond yang berharga 705bhat. Sebab […]

Backpacking Trip Thailand: Dari KL Sentral – Hat Yai

Salam pembaca, Ini adalah sambungan entri backpacking trip ke Thailand. Hari pertama: KL Sentral – Hatyai. Pukul 7.00 malam saya dan suami bergerak dari rumah menuju ke stesen komuter Batu 3. Oleh kerana jarak dari rumah dan stesen komuter dekat, kita orang cuma jalan kaki sahaja. Dalam pukul 8.30 malam kita orang dah sampai di […]

cover-blog-backpacking-trip-thailand-hatyai-bangkok-kanchanaburi-lop-buri

Backpacking Trip: Hat Yai, Bangkok, Kanchanaburi dan Lop Buri

Salam pembaca, Perancangan untuk pergi ke Thailand melalui pengangkutan darat dengan menaiki keretapi akhirnya berjaya dilaksanakan tahun ni. Berbulan-bulan juga lah cari maklumat melalui blog. Nak buat trip bajet macam ni lah. Kena cari maklumat all out. Antaranya jadual keretapi Malaysia dan Thailand, tempat penginapan yang murah dan berbaloi, pengangkutan dari satu lokasi ke satu […]

cuti cuti perak kellies castle

Cuti-Cuti Perak: Misteri Kellie’s Castle

Salam, Satu perkara yang paling sinonim dengan Kellie’s Castle ialah tempat ini dikatakan berhantu. Dulu kalau sesiapa yang ingin ke Batu Gajah ikut jalan Kellie’s Castle bila lalu jer kawasan tersebut memang menakutkan. Masa tu hutan kiri kanan, jalan raya sunyi pulak tu. Kawasan perkampungan pun takda. Pendek kata orang cakap tempat tersebut kawasan jin […]

taman rekreasi gunung lang ipoh

Cuti-Cuti Perak: Taman Rekreasi Gunung Lang

Salam, Satu lagi tarikan menarik di Ipoh, Perak ialah Taman Rekreasi Gunung Lang. Ianya terletak hanya 5km daripada pekan Ipoh. Kalau korang suka berjalan santai melihat keindahan alam semulajadi, masukkan dalam senarai Gunung Lang sebagai satu tempat yang patut dilawati. Best tau! Saya tahu pasal Taman Rekreasi Gunung Lang lepas blogwalking geng blogger pada tahun […]