mt-kinabalu-trip-2015-04

Kenangan Gunung Kinabalu 2015

Salam pembaca, Alhamdulillah.. perancangan untuk mendaki gunung Kinabalu akhirnya terlaksana juga. Tarikh 24 April 2015 menjadi saksi saya dan suami berjaya tawan puncak Gunung Kinabalu, gunung tertinggi di Malaysia dengan ketinggian 4095m dari paras laut. Walaupun sudah lebih sebulan berlalu, tapi rasa macam baru sahaja. Masih terasa lagi kepenatan mendaki tangga demi tangga sepanjang laluan […]

i-miss-blogging

Rindu Dengan Dunia Blogging

Fuhhhh…. Fuhhhh… Fuhhh…. Berhabuk. Bersawang. Berdebu. Lama gila tak buka blog. Rindunya dengan dunia blogging…. Kali terakhir menulis bulan awal tahun hari tu. Itu pun cuma ada 3 entri jer sepanjang bulan Januari. Lepas tu terus sunyi sepi blog nie. Nak melawat blog kengkawan pun tak sempat. Busy katanya. Hahaha.. Busy lah sangat kan.. 😛 […]

macam-mana-buat-resepi-sedap-cekodok-bawang-dantwisties-kari

Resepi Cekodok Tepung Dengan Twisties Kari

Salam pembaca, Pernah tak korang makan cekodok Twisties? Yang selalu orang buat cekodok bawang, cekodok ikan bilis, cekodok udang ataupun cekodok pisang kan? Haa… mana pula datang nya cekodok Twisties nie? Macam mana cara nak buatnya? Apa rasa cekodok tu bila campur dengan Twisties? Rasanya mestilah sedaaaaappppppppp….!! Nak-nak lagi hasil air tangan sendiri.  Hahahaha… Mana […]

Cermin Kereta Retak Seribu

Salam pembaca, Terkejut. Takut. Risau. Keliru. Macam-macam perasaan yang dirasakan bila tiba-tiba cermin hadapan kereta retak seribu semasa tengah memandu. Sebelum retak tu ada bunyi meletup yang kuat sangat. Mengucap panjang saya bila lihat cermin kereta tiba-tiba dah retak. Tengok hadapan tiada pula lori besar. Jarak antara kereta kita orang dengan kereta depan pun agak […]

tips-beli-kasut-lari-cheq-eem

Akibat Terpengaruh Dengan Kengkawan Akhirnya Terbeli

Salam pembaca, Pernah tak korang berada dalam situasi dimana tak berapa minat sangat pun dengan sesuatu perkara, tapi akibat terpengaruh dengan kengkawan akhirnya korang terjebak jugak? Pernah kan.. kan.. Elehh.. jangan cakap tak pernah tau. Mesti pernah punya lah.. Haa.. Itu lah yang terjadi dekat kita orang husband and wife sekarang ni. Bila social networking […]

tandem-paragliding-bukit-jugra-banting-cover

Tandem Paragliding di Bukit Jugra

Salam pembaca, Saya tahu pasal aktiviti sukan ekstrem paragliding dah lama. Pernah nampak dalam facebook member pergi buat tandem paragliding dekat Bukit Jugra sekitar tahun 2011. Lepas tengok video dan gambar, dalam hati ni menggedik nak pergi. Tapi takda geng lah pulak nak ajak. So simpan jer lah niat dan cita-cita untuk terbang di udara […]