Part 3: Kenangan Misi Gunung Kinabalu

Hari Ketiga (24/04/2015) Hari yang dinantikan oleh semua orang. Seawal jam 12 pagi ada yang sudah bangun dan bersiap. Almaklumlah, satu dorm ada 14 orang. Bilik air pun ada 4 jer. Kenalah ada yang berkorban untuk bangun awal untuk penggunaan bilik air. Hehehe.. Lagipun kami perlu kemas beg siap-siap. Pukul 10.30 pagi dah kena check […]

Part 2: Kenangan Misi Gunung Kinabalu

Hari Ke Dua 23/4/2015 Pagi-pagi lagi semua orang telah bersiap sedia dengan beg yang berisi kelengkapan masing-masing. Terutama kelengkapan untuk ke puncak. Almaklumlah.. Untuk summit attack, kita orang akan mendaki seawal jam 3 pagi. Yang pasti sejuk dan altitude adalah cabaran terbesar. Untuk elakkan masalah AMS (Acute Mountain Sickness) kita orang makan pil anti AMS […]

misi-gunung-kinabalu-2015-cheqeem-14

Part 1: Kenangan Misi Gunung Kinabalu

Tanggal 24 April 2015 aku telah berjaya melakar satu sejarah yang sangat bermakna dalam hidup ini. Ianya lebih bermakna bila impian aku ini diraikan bersama dengan orang tersayang iaitu suamiku. Syukur kepada Allah kerana mengizinkan kami untuk jejak ke tempat itu dengan selamat. Tempat yang aku maksudkan itu ialah puncak gunung tertinggi di Asia itu […]

Report Gambar Disalah Guna Dalam Akaun Google+

Salam pembaca, Gambar teman kena curi!!!!! Siapa pernah kena macam nie? Gambar peribadi kita ada orang lain guna untuk tujuan lain. Mesti ramai rakan blogger yang pernah kena kan. Tak sangka plak kali ni giliran saya yang kena. Aduuuuhhhhh….. Nasib baik rakan blogger Khir Khalid cepat-cepat mesej suami saya pasal perkara ni. Dia ternampak ada […]

pusat-rawatan-spa-dewi-ayu-spa-sri-hartamas-cover-blog-cheq-eem-1

Bestnya Bila Ada Orang Sponsor Di Dewi Ayu Spa

Salam pembaca, Bertuahnya badan bila ada orang sudi nak sponsor manjakan diri di pusat spa. Itulah untungnya dapat kawan yang awesome. Ekekeke.. Alkisahnya bulan 5 hari tu saya dan Athin berpeluang dapat memanjakan diri di spa. Masa Feesyam (sekarang suami Athin) mesej mintak saya temankan Athin pergi ke spa terkejut juga. Lebih terkejut bila dia […]

ulang tahun perkahwinan cheqeem dan eshamz cover

Happy 4th Anniversary

Salam pembaca, Tak sangka dah 4 tahun kahwin. Orang cakap tempoh 4 tahun perkahwinan ni banyak dugaannya. Masa ni lah kita belajar untuk terima perangai sebenar pasangan kita. Masa ni lah masing-masing nak sesuaikan diri dengan gelaran suami dan isteri. Masa ni juga lah nak build up financial. Macam-macam dugaanlah sebenarnya. Apa yang saya belajar […]