resepi-senang-sotong-goreng-kunyit-cili-api-cheqeem

Resepi Sotong Goreng Kunyit Cili Padi Yang Sedap

Salam pembaca, Teringin pula nak share resepi masakan dalam blog.  Resepi simple jer ni. Tak susah pun. Hehehe… Selalunya kalau beli lauk sotong saya suka buat masak sambal. Kadang-kadang masak kunyit. Bila agak terajin sikit buat sotong bakar bersambal. Tapi baru-baru ni ada lah belek buku resepi kak Sheila Rusly.  Ada satu resepi yang dia […]

macam-mana-buat-resepi-sedap-cekodok-bawang-dantwisties-kari

Resepi Cekodok Tepung Dengan Twisties Kari

Salam pembaca, Pernah tak korang makan cekodok Twisties? Yang selalu orang buat cekodok bawang, cekodok ikan bilis, cekodok udang ataupun cekodok pisang kan? Haa… mana pula datang nya cekodok Twisties nie? Macam mana cara nak buatnya? Apa rasa cekodok tu bila campur dengan Twisties? Rasanya mestilah sedaaaaappppppppp….!! Nak-nak lagi hasil air tangan sendiri.  Hahahaha… Mana […]