iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

iPhone oh iPhone..

kontes-denaihati-iphone-5s-gajet-impian-setiap-blogger-1

Bukan setakat gajet impian setiap blogger malah semua orang pun teringin nak memiliki iPhone. Setiap kali saya pandang orang pegang telefon dan ternampak logo lambang Apple, secara spontan dalam hati berkata ‘pergghhh… iPhone tuuu…’  Tak kisah lah model apa sekali pun, model baru atau pun model lama. Yang penting orang tu guna telefon hebat kegilaan ramai anak muda iaitu iPhone. Tapi kan kalau dia tampal logo Apple tak tahu lah kan.. hahaha…

Kalau korang takda perasaan apa-apa bila tengok orang lain guna telefon iPhone maknanya korang bukan gila gajet canggih. Asalkan ada telefon pintar biasa untuk buat panggilan, SMS, guna Wifi untuk buka Facebook, Instagram atau Twitter dah kira ok dah. Untuk orang yang suka gajet dan kaki media sosial, mesti ada target untuk beli telefon iPhone. Bila model baru iPhone dilancarkan, ada sesetengah orang  tu sanggup lakukan apa sahaja asalkan dapat jadi orang yang terawal menggunakan model terbaru. Saya dengar cerita akhir tahun ni akan keluar model iPhone 6 dan ada yang tak sabar nak membelinya. Haihh… untunglah kan orang yang banyak duit dan suka tukar telefon. 😀

Memang cemburu bila tengok orang menggunakan telefon pintar iPhone. Nampak best, bergaya dan trendy. Tapi saya belum ada rezeki lagi nak beli sendiri. Hanya mampu pegang setiap kali melangkah masuk ke kedai MAC city. Ekekeke.. Untunglah suami saya dah pakai telefon iPhone 4s yang dibeli dari kawannya awal tahun ni. Sekali sekala pinjam telefon dia terasa sangat perbezaannya dengan telefon saya iaitu Samsung model Galaxy Core. Sekarang baru saya tahu kenapa telefon iPhone impian gajet semua orang.

Bak kata pepatah melayu ‘Pucuk dicita ulam mendatang’ atau ‘orang mengantuk disorongkan bantal’. Memandangkan blog Denaihati menganjurkan contest dan hadiahnya pula ialah iPhone 5s, boleh lah saya masuk dan mencuba. Ada 3 buah telefon iPhone 5s bakal menanti pemenang terbaik. Mana tau ada rezeki, merasalah saya tergolong dalam pengguna Apple.  Hehe..

Terima kasih buat penganjur iaitu Denaihati dan 22 rakan blogger yang sudi menjadi penaja. Antaranya ialah:-

1. http://ejamothman.com
2. http://www.eridy.com
3. http://www.hilalazmi.com
4. http://eizil.com/
5. http://asamboi.my
6. http://www.diarymama.com
7. http://pendekarberkuda.org
8. http://www.saji.my
9. http://abangensem.com
10. http://www.enveeus.com
11. http://www.pakarniaga.com
12. http://anarm.net
13. http://www.daddydee.net
14. http://www.sunshinekelly.com
15. http://sweetkurma.com
16. http://awn.my
17. http://mawarmerah2008.com
18. http://www.blogieta.com
19. http://www.broframestone.com
20. http://www.akmaomar.com
21. http://khairilmazri.com

22. http://syuhadabaharudin.com

Nota kaki: Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @ http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semoga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.

Cara nak menyertai kontes ni pun senang jer. Tak susah mana pun. Semua blogger pun boleh masuk dan mencuba rezeki masing-masing. Cuma perlu lakukan tugasan yang akan diberikan. Untuk tugasan pertama apa yang korang perlu buat ialah:-

1. Tulis satu entri yang bertajuk “iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger”. Jumlah perkataan dalam entri tersebut mestialah tidak kurang daripada 300 patah perkataan. Korang boleh menulis apa sahaja yang berkaitan dengan tajuk tersebut.

2. Mesti letak backlink kepada blog Denaihati

3. Diwajibkan untuk meletak banner di dalam blog sepanjang kontes ini berlangsung. Nak dapatkan senari banner boleh dapatkan DISINI

4. Perlu meletakkan backlink untu semua senarai blog penaja.

5. Bila dah siap jangan lupa tinggalkan entri DISINI

Tugasan Pertama Cabaran iPhone 5s

  1. Menulis satu entri dengan tajuk “iPhone 5s gajet impian setiap blogger
  2. Pengisian entri adalah bebas tetapi mesti kreatif dengan memasukan :
    • Satu backlinks kepada blog Denaihati.
    • Entri mesti tidak kurang daripada 300 perkataan.
    • Senaraikan semua blog penaja dengan backlinks. Dapatkan senarai penaja di SINI.
  3. Tarikh terakhir menulis entri cabaran iPhone 5s adalah pada 11.59 pm, 24/8/2014.
  4. Peserta diwajibkan meletakan satu banner Denaihati di mana-mana posisi di blog anda. Pilihan banner Denaihati boleh didapati di SINI.
  5. Sila tinggalkan entri cabaran iPhone 5s di SINI.

– See more at: http://shakiddo.com/iphone-5s-gajet-impian-setiap-blogger/#sthash.humMZOd9.dpuf

Tugasan Pertama Cabaran iPhone 5s

  1. Menulis satu entri dengan tajuk “iPhone 5s gajet impian setiap blogger
  2. Pengisian entri adalah bebas tetapi mesti kreatif dengan memasukan :
    • Satu backlinks kepada blog Denaihati.
    • Entri mesti tidak kurang daripada 300 perkataan.
    • Senaraikan semua blog penaja dengan backlinks. Dapatkan senarai penaja di SINI.
  3. Tarikh terakhir menulis entri cabaran iPhone 5s adalah pada 11.59 pm, 24/8/2014.
  4. Peserta diwajibkan meletakan satu banner Denaihati di mana-mana posisi di blog anda. Pilihan banner Denaihati boleh didapati di SINI.
  5. Sila tinggalkan entri cabaran iPhone 5s di SINI.

– See more at: http://shakiddo.com/iphone-5s-gajet-impian-setiap-blogger/#sthash.humMZOd9.dpuf

Tugasan Pertama Cabaran iPhone 5s

  1. Menulis satu entri dengan tajuk “iPhone 5s gajet impian setiap blogger
  2. Pengisian entri adalah bebas tetapi mesti kreatif dengan memasukan :
    • Satu backlinks kepada blog Denaihati.
    • Entri mesti tidak kurang daripada 300 perkataan.
    • Senaraikan semua blog penaja dengan backlinks. Dapatkan senarai penaja di SINI.
  3. Tarikh terakhir menulis entri cabaran iPhone 5s adalah pada 11.59 pm, 24/8/2014.
  4. Peserta diwajibkan meletakan satu banner Denaihati di mana-mana posisi di blog anda. Pilihan banner Denaihati boleh didapati di SINI.
  5. Sila tinggalkan entri cabaran iPhone 5s di SINI.

– See more at: http://shakiddo.com/iphone-5s-gajet-impian-setiap-blogger/#sthash.humMZOd9.dpuf

iPhone 5s Gajet Impian Saya

kontes-denaihati-iphone-5s-gajet-impian-setiap-blogger-2Logo Apple yang menjadi igauan bagi pengguna telefon pintar

Selain gajet seperti iPad, tab atau pun kamera DSLR, telefon adalah paling penting bagi seorang blogger. Telefon yang saya ada sekarang ni bukannya tak bagus. Boleh je membantu saya untuk mencari info untuk dikongsikan di dalam blog. Tapi macam kurang owhsemm lah.. Kalau dalam masakan macam kurang bahan perasa gitu kan. Kalau ada iPhone 5s lagi seronok nak berblogging. Dapat ambil gambar yang lebih cantik, boleh rekod video dalam bentuk full HD, install pelbagai apps yang boleh memudahkan urusan harian atau pun bisnes dan macam-macam lagi.

Ada sesetangah blogger gemar menulis blog menggunakan telefon .Bagi saya, menulis blog menggunakan telefon tidak memberikan kepuasan. Tapi saya memerlukan telefon hebat seperti iPhone untuk mencari dan mengumpulkan bahan untuk kandungan isi dalam blog. Itu adalah impian yang belum saya capai lagi sehingga hari ini.

Mana tau kalau saya berjaya untuk tugasan pertama, kita tunggu pula tugasan yang ke dua. 🙂

Good luck!