best-coffee-review-kafe-mt-latte-ara-damansara-cheqeem-cover-photo

Segmen Kopi: Kafe MT Latte @Bandar Ara Damansara

Salam, Segmen kopi lagi! Yeaahhh.. Bagi follower blog saya mesti tahu setiap bulan saya akan tulis mengenai kedai kopi yang terdapat di sekitar Lembah Klang. Kali ni saya nak cerita pasal sebuah kafe yang baru sahaja di buka iaitu MT Latte Coffee bertempat di Dataran Ara Damansara. Tapi kunjungan saya ke MT Lattee Coffe berbeza […]

best-coffee-review-subang-jaya-flat-white-cafe-cheqeem-cover

Segmen Kopi @ Kafe Flat White SS15 Subang Jaya

Salam pembaca, Di sekitar kawasan Subang Jaya SS15 nie ada banyak kedai makan dan kafe yang menarik yang boleh kita cuba. Walaupun tempat ni agak sesak, ramai orang dan susah untuk dapat parking tapi disebabkan banyak pilihan kedai makan ramai orang sanggup datang. Termasuk lah saya dan husband. Hehehe.. Kalau ikut plan asal nak mencuba […]

coffee-review-wood-and-steel-cafe-kota-damansara-cheqeem-main-picture

Segmen Kopi: Wood and Steel Cafe

Salam pembaca, Segmen kopi kali ni jom kita terjah cafe yang sangat popular dan sering dikunjungi oleh selebriti Malaysia.  Lokasinya bertempat di The Strand, Kota Damansara. Tak jauh pun dari tempat tinggal saya di Shah Alam. Lepas berbulan-bulan dengar cerita pasal Wood and Steel Cafe, akhirnya tercapai juga hajatnya nak datang lepak dan minum di […]

food-and-coffee-review-cafe-studio-the-strand-kota-damansara-main

Segmen Kopi: Dekorasi Unik Tarikan Cafe Studio

Salam, Bulan lepas saya, suami dan Hafeesyam berkunjung ke Cafe Studio yang terletak di Kota Damansara. Kalau ikut perancangan awal Hafeesyam nak ajak lepak satu kafe di Subang Jaya yang berkonsepkan kucing iaitu Coffe Cottage Cat Cafe. Sebelum pergi dah siap google cari info pasal cafe ni. Menarik! Tapi dia tukar plan last minute. Nak […]