Backpacking Trip Thailand: Dari KL Sentral – Hat Yai

Salam pembaca, Ini adalah sambungan entri backpacking trip ke Thailand. Hari pertama: KL Sentral – Hatyai. Pukul 7.00 malam saya dan suami bergerak dari rumah menuju ke stesen komuter Batu 3. Oleh kerana jarak dari rumah dan stesen komuter dekat, kita orang cuma jalan kaki sahaja. Dalam pukul 8.30 malam kita orang dah sampai di […]

cover-blog-backpacking-trip-thailand-hatyai-bangkok-kanchanaburi-lop-buri

Backpacking Trip: Hat Yai, Bangkok, Kanchanaburi dan Lop Buri

Salam pembaca, Perancangan untuk pergi ke Thailand melalui pengangkutan darat dengan menaiki keretapi akhirnya berjaya dilaksanakan tahun ni. Berbulan-bulan juga lah cari maklumat melalui blog. Nak buat trip bajet macam ni lah. Kena cari maklumat all out. Antaranya jadual keretapi Malaysia dan Thailand, tempat penginapan yang murah dan berbaloi, pengangkutan dari satu lokasi ke satu […]

Aktiviti Larian Sepanjang 2014

Salam pembaca, Mula-mula terjebak dengan acara larian sejak tahun 2013. Ingat lagi larian yang pertama ialah Larian Kitar Semula sejauh 3km dekat Padang Merbuk, KL. Sengsara jugak nak tamatkan 3km. Pancit gak lah.. Hahaha.. Lebih banyak berjalan daripada berlari.. Lepas tu masuk pulak Charity Walk World Hunger Relief di Putrajaya sejauh 5km. Masih lagi merasakan […]