Sajian Istimewa Restoran Bisik-Bisik Shah Alam

Salam, Minggu lepas rakan blogger sis Hanny ajak saya dan beberapa rakan blogger lain termasuk suami saya untuk sesi food review. Kalau bab review makanan memang saya tak tolak punya. Dekat KL pon saya sanggup pergi, inikan pula dekat seksyen 7 Shah Alam jer. Ekekeke..  Lagi pun dah lama tak jumpa dengan rakan-rakan blogger. Sambil […]

TM Fan Run 2014 Yang Fun

Salam, Akhirnya tercapai gak hajat untuk masuk TM Fan Run pada tahun ni. Tahun lepas tak dapat pergi sebab tarikh collection race kit sama pula dengan tarikh trip ke Royal Belum. Nak mintak orang lain tolong ambilkan takda geng pula. Huhuhu.. Kebetulan tahun ni tak clash dengan apa-apa aktiviti, cepat-cepat register. Lagi pun banyak geng […]

cuti cuti perak kellies castle

Cuti-Cuti Perak: Misteri Kellie’s Castle

Salam, Satu perkara yang paling sinonim dengan Kellie’s Castle ialah tempat ini dikatakan berhantu. Dulu kalau sesiapa yang ingin ke Batu Gajah ikut jalan Kellie’s Castle bila lalu jer kawasan tersebut memang menakutkan. Masa tu hutan kiri kanan, jalan raya sunyi pulak tu. Kawasan perkampungan pun takda. Pendek kata orang cakap tempat tersebut kawasan jin […]

taman rekreasi gunung lang ipoh

Cuti-Cuti Perak: Taman Rekreasi Gunung Lang

Salam, Satu lagi tarikan menarik di Ipoh, Perak ialah Taman Rekreasi Gunung Lang. Ianya terletak hanya 5km daripada pekan Ipoh. Kalau korang suka berjalan santai melihat keindahan alam semulajadi, masukkan dalam senarai Gunung Lang sebagai satu tempat yang patut dilawati. Best tau! Saya tahu pasal Taman Rekreasi Gunung Lang lepas blogwalking geng blogger pada tahun […]

Layanan Bagaikan Seorang Puteri Di Spa Shangri-La Putrajaya

Selalu dengar orang cakap kalau pergi spa ni seronok. Terutama orang perempuan. Dapat memanjakan diri katanya. Merehatkan badan, terapi jiwa dan menyegarkan aura badan. Betul ker? Saya pun teringin juga lah nak rasakan sendiri apa yang seronoknya manjakan diri di spa kecantikan. Apa lagi, survey Groupon lah. Memang banyak yang menarik dan murah. Serendah RM38 […]

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

iPhone oh iPhone.. Bukan setakat gajet impian setiap blogger malah semua orang pun teringin nak memiliki iPhone. Setiap kali saya pandang orang pegang telefon dan ternampak logo lambang Apple, secara spontan dalam hati berkata ‘pergghhh… iPhone tuuu…’  Tak kisah lah model apa sekali pun, model baru atau pun model lama. Yang penting orang tu guna […]