macam-mana-buat-resepi-sedap-cekodok-bawang-dantwisties-kari

Resepi Cekodok Tepung Dengan Twisties Kari

Salam pembaca, Pernah tak korang makan cekodok Twisties? Yang selalu orang buat cekodok bawang, cekodok ikan bilis, cekodok udang ataupun cekodok pisang kan? Haa… mana pula datang nya cekodok Twisties nie? Macam mana cara nak buatnya? Apa rasa cekodok tu bila campur dengan Twisties? Rasanya mestilah sedaaaaappppppppp….!! Nak-nak lagi hasil air tangan sendiri.  Hahahaha… Mana […]

CAPAM International Run 2014 di Putrajaya

Salam pembaca, CAPAM bermaksud (Commonwealth Association for Public Administration and Management). Ianya adalah persidangan antarabangsa diantara negara-negara komanwel yang diadakan pada setiap tahun. Untuk sambutan yang ke-20 kali ini, negara kita Malaysia telah dipilih menjadi tuan rumah. Seiring dengan itu, satu larian antarabangsa diadakan sempena menyambut sambutan CAPAM. Cukup lah sedikit intro mengenai CAPAM. Kalau […]

KL Fabulous Food Hunt 2014

Salam pembaca, Apa agaknya yang korang bayangkan bila ada program pertandingan seperti KL Fabulous Food Hunt? Mesti terbayangkan kena makan macam-macam kan? Nak makan di mana? Makanan apa yang perlu makan? Ada ker makanan esotik? Kalau nak tau kena baca entri ni sampai habis. Kisahnya bila member ajak masuk program ni takda pikir panjang dah. […]

coffee-review-wood-and-steel-cafe-kota-damansara-cheqeem-main-picture

Segmen Kopi: Wood and Steel Cafe

Salam pembaca, Segmen kopi kali ni jom kita terjah cafe yang sangat popular dan sering dikunjungi oleh selebriti Malaysia.  Lokasinya bertempat di The Strand, Kota Damansara. Tak jauh pun dari tempat tinggal saya di Shah Alam. Lepas berbulan-bulan dengar cerita pasal Wood and Steel Cafe, akhirnya tercapai juga hajatnya nak datang lepak dan minum di […]