Cermin Kereta Retak Seribu

Salam pembaca, Terkejut. Takut. Risau. Keliru. Macam-macam perasaan yang dirasakan bila tiba-tiba cermin hadapan kereta retak seribu semasa tengah memandu. Sebelum retak tu ada bunyi meletup yang kuat sangat. Mengucap panjang saya bila lihat cermin kereta tiba-tiba dah retak. Tengok hadapan tiada pula lori besar. Jarak antara kereta kita orang dengan kereta depan pun agak […]

segmen-bersama-blogger

Segmen Bloglist 10 Blog Pilihan Hasrul Hassan.Com

Salam pembaca, Kalau sebut nama Hasrul Hassan rasanya seantero blogger kenal kot. Pakar SEO untuk blogspot. Hehe.. Nahh, ada peluang kalau nak tersenarai dalam 10 blog pilihan Hasrul Hassan. Beliau sekarang tengah adakan satu segmen iaitu 10 Blog Pilihan Hasrul Hassan.com . Ada banyak tau kelebihan bila blog kita tersenarai dalam blog beliau. Hahaha.. Siapa […]

tips-beli-kasut-lari-cheq-eem

Akibat Terpengaruh Dengan Kengkawan Akhirnya Terbeli

Salam pembaca, Pernah tak korang berada dalam situasi dimana tak berapa minat sangat pun dengan sesuatu perkara, tapi akibat terpengaruh dengan kengkawan akhirnya korang terjebak jugak? Pernah kan.. kan.. Elehh.. jangan cakap tak pernah tau. Mesti pernah punya lah.. Haa.. Itu lah yang terjadi dekat kita orang husband and wife sekarang ni. Bila social networking […]

tandem-paragliding-bukit-jugra-banting-cover

Tandem Paragliding di Bukit Jugra

Salam pembaca, Saya tahu pasal aktiviti sukan ekstrem paragliding dah lama. Pernah nampak dalam facebook member pergi buat tandem paragliding dekat Bukit Jugra sekitar tahun 2011. Lepas tengok video dan gambar, dalam hati ni menggedik nak pergi. Tapi takda geng lah pulak nak ajak. So simpan jer lah niat dan cita-cita untuk terbang di udara […]

food-and-coffee-review-cafe-studio-the-strand-kota-damansara-main

Segmen Kopi: Dekorasi Unik Tarikan Cafe Studio

Salam, Bulan lepas saya, suami dan Hafeesyam berkunjung ke Cafe Studio yang terletak di Kota Damansara. Kalau ikut perancangan awal Hafeesyam nak ajak lepak satu kafe di Subang Jaya yang berkonsepkan kucing iaitu Coffe Cottage Cat Cafe. Sebelum pergi dah siap google cari info pasal cafe ni. Menarik! Tapi dia tukar plan last minute. Nak […]