Layanan Bagaikan Seorang Puteri Di Spa Shangri-La Putrajaya

Selalu dengar orang cakap kalau pergi spa ni seronok. Terutama orang perempuan. Dapat memanjakan diri katanya. Merehatkan badan, terapi jiwa dan menyegarkan aura badan. Betul ker? Saya pun teringin juga lah nak rasakan sendiri apa yang seronoknya manjakan diri di spa kecantikan. Apa lagi, survey Groupon lah. Memang banyak yang menarik dan murah. Serendah RM38 […]

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

iPhone oh iPhone.. Bukan setakat gajet impian setiap blogger malah semua orang pun teringin nak memiliki iPhone. Setiap kali saya pandang orang pegang telefon dan ternampak logo lambang Apple, secara spontan dalam hati berkata ‘pergghhh… iPhone tuuu…’  Tak kisah lah model apa sekali pun, model baru atau pun model lama. Yang penting orang tu guna […]

Segmen Kopi: The Chemistry Cafe Seksyen 7 Shah Alam

Salam semua,   Kali ni segmen lepak santai minum kopi kita orang cuba satu cafe yang baru sahaja beroperasi di kawasan Shah Alam. Selalunya kalau area Shah Alam ni banyak tempat kedai makan mamak atau pun kedai masakan barat dan melayu. Jarang jumpa kedai makan yang berkonsepkan cafe. Kebetulan kaki ngopi kita orang iaitu Hafeesyam […]

Hello Cheq Eem.com

Salam semua, Sejak dah setahun lebih fokus dengan blog niche kesihatan @ www.vitamin4kesihatan.com, terasa nak ada blog personal pulak. Nak jadi lifestyle blogger katanya. Boleh cerita macam-macam lagi bila ada blog personal ni kan. Dulu pernah ada blog personal guna akaun blogspot, tapi berapa kerat jer entri yang ada. Tak berapa aktif dan semangat nak […]